***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Почитаме паметта на Апостола на свободата Васил Левски. Путин е „психично разстроен и живее в собствен свят“


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 19 февруари   

 

Днес в  цялата страна не престават възпоминателните церемонии във връзка 151-вата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

В София от 17.00 часа ще се проведат архиерейска панихида в храм „ Света София “ и възпоменателна гала пред паметника на Васил Левски в София в 18.00 часа. 

По време на церемонията възпоменателно слово ще произнесат президентът Румен Радев, кметът на София Васил Терзиев и ректорът на Софийския университет проф. Георги Вълчев.

***

В София, пред паметника на Васил Левски, през целия ден се стичат доста хора, които сервират цветя в символ на благодарност към личността и делата на Апостола. 

Сред тях има доста деца, които с песни и стихотворения за Васил Левски, отдават респект.

Стихотворението на Христо Ботев „ Обесването на Васил Левски “ е един от най-великите словесни химни на поклонението пред безсмъртното и свято дело на Апостола на България.

***

„ Не беше непредвидена новината за гибелта на Навални, имаше опит за неговото ликвидиране, а откакто се върна от Русия, беше подложен в тежки условия. Все още не е ясно къде се намира тялото му. 

Путин продължава да разчиства пространството от идеологическа съпротива, която би могла да бъде опасност за Кремъл. Той не търпи такава, а работи нападателно. 

Противодействие не се толерира и се унищожава още в зародиш ".

***

В началото на седмицата Русия включи министър-председателката на Естония Кая Калас в листата с търсени лица. 

На 13 февруари ТАСС съобщи, че „ против премиера на Естония Кая Калас и държавния секретар Таймар Петеркоп е формирано дело за заличаване и разваляне на монументи на руски бойци. Те се търсят в границите на това дело “.

***

Бившият речописец на президента Владимир Путин – Абас Галямов, съобщи, че персонално стопанинът на Кремъл е наредил убийството на опозиционера Алексей Навални.

„ Когато е взел решението да убие Навални, Путин не е бил ментално постоянен. Бил е психологично смутен и бих споделил в параноя. Той е доста несъизмерим и живее в личен свят “, разяснява Галямов за вестник „ Мирър “.

Путин не е ментално балансиран, има доста съществени пристъпи. Изгубил си е тотално мозъка, добави още Галямов.

По думите му след протеста на Пригожин през 2023 година Путин е станал още по-параноичен.

***

***

Юлия Навалная, вдовицата на съветския опозиционен водач Алексей Навални, който умря в съветски затвор в петък, в понеделник ще се срещне с министрите на външните работи на Европейския съюз (ЕС), оповестява Politico.

Върховният представител на Европейски Съюз по външните работи Жозеп Борел написа в X (бивш " Туитър " ), че Навалная ще участва на Съвета по външни работи на Европейски Съюз. Министрите от Европейски Съюз ще изпратят мощно обръщение за поддръжка на борците за независимост в Русия и ще почетат паметта на Алекси Навални ", написа Борел.

***

„ Вчера, след мое изявление в БНР, в което приказвах за ръководителя на дирекция „ Публична връзка " към основния прокурор Веселин Иванов, който е един от подателите на сигнали против Сарафов, получих предизвестие от наша обща позната „ да се кротна “. 

Думите са: „ Кажи на тази жена да се кротне “. 

Представете си щом има такива закани към арбитър, какво може да се случи с елементарен човек “.

***

„ Не искам да споделям, в случай че би трябвало да съм почтена. Познавах го, не е било по линия на правосъдната система и такива нелепости ". 

Това твърди Любена Павлова за връзките си с убития в последния ден на януари Мартин Божанов - Нотариуса пред Би Ти Ви. 

Тя е някогашна брачна половинка на Петьо Петров - Пепи Еврото, обвързван с другата група за въздействие в правосъдната система, известна под името " Осемте джуджета " (по името на едноименното заведение, в което са се срещали магистрати). 

***

„ Лекарят от най-голямата незабавна болница произнася следните думи във връзка с околните на 15-годишното момиче: „ Трябва да се направи всичко допустимо, с цел да усетят болката тия хора “.

„ Ужасно е това, което е казано. Това не може да бъде доктор. Това е форма на садистично наслаждение да се чака, че хората, които са претърпели една болежка, ще продължат да изпитват болежка.

Има етична комисия на БЛС и чакам, че тя най-накрая ще вземе едно съществено мнение и може да реши да отнеме лекарските права на този човек.

***

„ И във връзка с работата на целия екип, на всички министри, в това число и на министър Хинков, сме споделили: Работете по управническата стратегия. Няма никаква причина да се понижава темпото на работа, по този начин или другояче жителите чакат решения, които да бъдат потребни за тях “, разяснява министър-председателят.

***

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел съобщи в неделя, че пред Общността има „ съветски проблем “ и акцентира нуждата от задълбочаване на съдействието в областта на защитата с основни сътрудници като Съединените щати.

„ Посланието е доста ясно: изправени сме пред съветски проблем, което единствено по себе си е голямо предизвикателство. Нашите военни сили са значими и би трябвало да си сътрудничат с основни сътрудници като Съединени американски щати, само че би трябвало да сме подготвени за всевъзможни сюжети “, разяснява Борел в границите на Мюнхенската конференция за сигурност.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР